+603-9223 8833 ask@2290musafir.com

Category

Blog
17
Jul

Tempat Menarik di kalangan pelancong asing!Mesra-Muslim Japan

Restoran Jepun yang terletak di Nishi-Aazabu, memulakan menu mesra-Muslim seperti kushiyaki dan tempura.   Gonpachi Nishi-Azabu Gonpachi pada asalnya bermula sebagai “KUSHI · SOBA Gonpachi” pada tahun 2001, kemudian “SUSHI Gonpachi” dan diikuti oleh TEMPURA Gonpachi yang dapat memuaskan ramai orang dari seluruh dunia dengan masakan Jepun. Mereka mempunyai 11 francais di Jepun termasuk yang dibuka di...
Read More
12
Jul

Kesilapan Yang Sering Dilakukan Oleh Traveler Ketika Berkunjung Ke Eropah

1. Mengabaikan Kesihatan dan Travel Insurans. Sekali pandang, memang akan nampak benda ni remeh. Tapi cuba bayangkan, nak dijadikan cerita, tiba-tiba jatuh sakit, nak masuk hospital mahal dan tak mampu. Haa time tu nak menyesal memang tak ada guna dah. Kos perubatan dan ubat agak mahal disana. Kalau difikirkan balik, tak rugi pun ambil insurans...
Read More
12
Jul

10 TIPS UNTUK MELANCONG KE EROPAH DENGAN BUDGET MURAH

Negara- negara eropah sangat seronok dan menarik apabila kita kunjungi kerana keindahan alam semula jadi serta kreativiti masyarakat setempat yang membuatkan negara mereka menjadi tarikan bagi negara lain terutamanya negara Asia. Disini kami kongsikan tips untuk mereka yang ingin melancong ke negara eropah dengan budget rendah tetapi menggunakan khidmat agen perlancongan. 1. Jikalau ke negara...
Read More
12
Jul

TIPS MELANCONG

Setiap Orang ada keinginan untuk melancong, sudah simpan duit untuk melancong tapi tiba-tiba duit makin lama, makin sedikit. Jadi, Apa yang perlu dilakukan…??? Sebelum pergi bercuti kemana-mana negara, buatlah senarai barang untuk dibeli bagi memudahkan urusan pengiraan. Kalau rasa barang itu tidak berkaitan, maka jangan beli membazir kan duit korang je . Kalau sudah sampai...
Read More
21
Jun

Pack wisely before traveling

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm of existence in this spot, which was created for the bliss of souls like mine. I am so happy, my dear friend, so absorbed in...
Read More
1 2